Stäng

Håll dig uppdaterad på badrum!

Vi vill gärna bidra med inspiration, erbjudanden, tips och råd från Inspirationsbloggen och vår nätbutik!

Du kan när som helst avanmäla dig

Vattensparande toalett: därför bör du ha en!

 

Göra av med både mindre vatten och pengar, bara genom att spola toaletten?
Med en vattensparande toalett är det faktiskt möjligt!

 

 

Rent vatten är en extremt värdefull resurs. Att reducera sitt vattenförbruk, spara energi och investera i mer hållbara lösningar i hemmet har blivit en viktig del av många svenskars vardag. De flesta av oss borstar väl knappast tänderna med rinnande vatten, eller låter duschen stå på medans vi tvålar in oss längre. Så hur är det med allt vatten som spolas ner i toaletten då?

 

Reducera minst 25% av ditt förbruk!

 

Tyska Villeroy & Boch är en av världens ledande producenter vad gäller vattensparande teknologi – både på toalett- och armaturfronten. I detta inlägget ska vi fokusera på vattensparande inom förstbnämnda kategori, samt förklara varför ett vattensparande toalett är bra för både miljön och din personliga ekonomi.

Att reducera folks vattenförbruk har alltid varit ett centralt tema hos Villeroy & Boch. Reduksjon av vannforbruk har alltid vært et sentralt tema hos Villeroy & Boch. Teknologin bakom deras vattensparande toalett – modeller kallas ”Aquareduct”, och blev introducerad redan i 1998. En Aquareduct – toalett reducerar spolningsvolymen från standarden på 6 till 4,5 liter vatten vid ”full” spolning, och till 3 liter vid en ”halv” spolning. Det innebär att du minskar ditt vattenförbruk med minst 25% – utan att du ens märker det, eller behöver ändra några av dina vanor i vardagen!

 

Vattensparande toalett: så funkar det

 

Teknologin bakom Aquareduct ser helt enkelt till att din toalett blir sköljd med samma, goda kvalitet som en konventionell toalett – bara med en mindre mängd vatten. Dette tack vare en ideell fördelning av vatten genom hela toalettskålen, samt en stråle som är extra stark mot fronten. Spolningen är kraftfull och preciserad, så att hela toaletten hålls ren och hygienisk. Resultatet = mindre vatten sköjls ned i toaletten + en vattenräkning som är kraftigt reducerad. Miljövänligt, praktiskt och ekonomiskt, med andra ord!

Nedanför kan du se en videoillustration av teknologin bakom Villeroy & Boch’s DirectFlush – serie. Denna typen av toaletter saknar spolkant, så att du slipper onödig spridning av bakterier i toalettskålen – och resten av badrummet, för den delen. Många DirectFlush – modeller kan också fås med Aquareduct. På det sättet säkrar du både din toalett optimal hygien, och minimerar ditt vattenförbruk! Kolla in de olika modellerna samt aktuella erbjudanden här.

Video: Vannsparende toalett – DirectFlush

 

Vilken vattensparande toalett – modell ska du välja?

 

Oavsett anledning, är en vattensprande toalett en god investering. Vatten är en otroligt värdefull resurs, som kräver en sparsam och hållbar inställning gällande hur vi använder oss av det. Just spolning av en toalett är en procedur som stort sett har stor påverkan på både miljön och människors privata ekonomi – helt i onödan, egentligen.

En mer intelligent, och vatteneffektiv, toalett är självklart extra gynnsamt i större byggnader; som hotell, kontor eller offentliga institutioner, samt vid omfattande renoveringsprojekt. En vattensparande toalett kostar dessutom lika mycket som en konventionell modell, och är lika enkla att installera. Det finns med andra ord ingen anledning till att inte välja en vattensparande toalett när du uppgraderar badrummet nästa gång – oavsett om du handlar som privatperson eller firmarepresentant.  

 

Är du nyfiken på vilken effekt en vattensparande toalett skulle ha på ditt förbruk? Kolla in Villeroy & Boch’s sparkalkylator här!

 

Vattensparande toalett från Villeroy & Boch

Aquareduct – modellerna från Villeroy & Boch finns i en rad olika designs, storlekar och prisklasser, så att du helt säkert kan hitta en vattensparande toalett som passar just dina mått och preferenser. Du kan se de olika modellerna samt aktuella erbjudanden i våran nätbutik här.

Har du lite plats att jobba med, kan det löna sig att välja en så kallad Compact – modell. Dessa är något mindre än – men fortfarande lika effektiva som – en konventionell toalett. 

Vill du installera toaletten på egen hand? Då bör du välja en modell med så kallat SupraFix – system. SupraFix är en patenterad lösning från Villeroy & Boch som gör det enklare än någonsin att installera din nya toalett. Toaletten monteras nämligen enbart ovanifrån, och kräver inget annet än ett par (relativt händiga) händer. Kolla in aktuella erbjudanden på vattensparande toalett – modeller med SupraFix här.